Utilize este identificador para referenciar este registo: http://hdl.handle.net/10400.5/991
Título: Alterações ao longo da maturação nos taninos condensados da grainha, pelicula e polpa: influência da monda dos cachos
Outros títulos: Changes in grape seed, skin and pulp condensed tannins during berry ripening: effect of fruit pruning
Autor: Laureano, Olga
Ricardo-da-Silva, Jorge M.
Ó-Marques, João do
Reguinga, Rui
Palavras-chave: grapes
pruning
tannins
polymerization
maturation
Data: 2005
Editora: Estação Vitivinicola Nacional
Citação: "Ciência e Técnica Vitivinicola". ISSN 0254-0223. 20:1 (2005) 35-52
Resumo: The purpose of the present work was to study the evolution of condensed tannins according to their degree of polymerization in seeds, pulp and skins, along the maturation using Cabernet Sauvignon and Tinta Roriz (Vitis vinifera L.) varieties. Additionally for this study a witness of each variety was compared with two modalities of fruit pruning, one of 50% and another one of 75%.
URI: http://hdl.handle.net/10400.5/991
ISSN: 0254-0223
Aparece nas colecções:DAIAT - Artigos de Revistas

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato 
Cienc. tecn.vitvin.v20n1a03.pdf1,05 MBAdobe PDFVer/Abrir


FacebookTwitterDeliciousLinkedInDiggGoogle BookmarksMySpace
Formato BibTex MendeleyEndnote Degois 

Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.