Utilize este identificador para referenciar este registo: http://hdl.handle.net/10400.5/2878
Título: The effect of the matrix system in the delivery and in-vitro bioactivity of microencapsulated oregano essential oil
Autor: Costa, Sara Beirão da
Duarte, Cláudia
Pinheiro, Ana C.
Bourbon, Ana I.
Serra, Ana Teresa
Martins, Margarida Moldão
Vicente, António
Delgadillo, Ivonne
Duarte, Carina M.M.
Costa, Maria Luísa Beirão da
Palavras-chave: oregano
essential oil
encapsulation
in-vitro bioactivity
Data: Out-2010
Resumo: In this study, oregano essential oil (EO) was microencapsulated by spray/freeze drying in: rice starch (with/without bonding agents), gelatine/sucrose and inulin. Microencapsulates were analysed for morphology and structure, releasing ability of entrapped EO, as evaluated by diffusion coefficient (D) and bioactivity.
URI: http://hdl.handle.net/10400.5/2878
Aparece nas colecções:DAIAT - Comunicações em Actas de Conferências

Ficheiros deste registo:
Ficheiro Descrição TamanhoFormato 
ARTIGO-S.Beirao da Costa.pdf481,54 kBAdobe PDFVer/Abrir


FacebookTwitterDeliciousLinkedInDiggGoogle BookmarksMySpace
Formato BibTex MendeleyEndnote Degois 

Todos os registos no repositório estão protegidos por leis de copyright, com todos os direitos reservados.